Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Alleengaanden

Ben je er klaar voor om moeder te worden of wil je je eicellen nu laten invriezen zodat je ze later kan gebruiken? Kom eens praten over je wensen met onze fertiliteitsarts of gynaecoloog. Binnen CVB hebben we de expertise.

Alleenstaande met een kinderwens op gesprek bij de arts

Single met een kinderwens?

Wanneer je nu moeder wilt worden, ga je een spannende stap maken. Je moet zorgvuldige afwegingen maken. Daarom helpen we je met praktische zaken, zoals het kiezen voor een bekende donor of een donor via een spermabank. Daarnaast geven we je psychologische begeleiding.

Als je nu nog niet klaar bent voor het moederschap maar je wilt wel graag eicellen veiligstellen, kunnen we dat voor je doen door middel van vitrificeren. Je koopt als het ware tijd om de juiste partner te vinden. 

Soms voelt deze stap als noodzakelijk wanneer een vroegtijdige overgang in je familie voorkomt. Of wanneer haast is geboden (bij chemotherapie of bestraling) en er nog geen (vaste) partner in beeld is.

Behandelingen voor alleengaanden

Feiten en cijfers

40,2%

IVF/ICSI per cyclus in 2019 landelijk cijfer 40,2% succespercentage

3e grootste

CVB is het 3e grootste IVF/ICSI centrum van Nederland

Eén op de 30

Eén op de 30 baby’s in Nederland is een IVF-kind

Zekerheid voor de toekomst

Voor vrouwen of transmannen die een behandeling ondergaan waardoor hun vruchtbaarheid kan worden aangetast, kunnen wij op medische indicatie een (spoed)IVF-stimulatie en punctie uitvoeren om eicellen veilig te stellen voor de toekomst.

Er zijn echter ook steeds meer vrouwen die (nog) geen geschikte partner zijn tegengekomen, maar wel hun kinderwens veilig willen stellen. Ook deze vrouwen kunnen wij eicelvitrificatie bieden. Na een IVF-stimulatie worden de eicellen verzameld en ingevroren voor later gebruik. Deze procedures worden echter niet vergoed.

Vruchtbaarheid vrouw | Wanneer is een vrouw vruchtbaar?