Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Eigen kansen

Na een jaar proberen is 90% zwanger. De helft raakt het tweede jaar alsnog zwanger. Als er geen duidelijke belemmeringen blijken na onderzoek, is
het benutten van eigen kansen nog heel waardevol.

Zwanger worden op eigen kansen voor alleengaanden

Wanneer een alleengaande kiest voor een voor haar bekende donor, gaat ze soms al met zelfinseminatie aan de slag voordat ze bij ons komt. Via internet zijn zelfinseminatie kits te bestellen, maar let op: daar is geen screening op SOA’s. En de timing is belangrijk. Een regelmatige cyclus en eventueel gebruik van ovulatietesten (LH-testen) helpen hierbij. Wanneer de zelfinseminaties niet slagen of niet gewenst zijn, helpen wij je zo goed mogelijk met jouw kinderwens.

Wil je een intakegesprek of heb je vragen, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 17.00 uur
In het weekend van 10.00 uur – 12.00 uur

Fertiliteitskliniek CVB in ETZ

Wil je je aanmelden? Dat kan door te bellen of te mailen, we proberen binnen drie werkdagen een reactie te geven.

 

  Diagnostiek

  Het diagnostisch onderzoek is erop gericht een of meerdere oorzaken van uitblijvende zwangerschap te achterhalen. Zo kan bijvoorbeeld het ontbreken van een cyclus bij een vrouw een reden zijn waarom de zwangerschap uitblijft. Daarnaast kan het ook aan de verminderde zaadkwaliteit van een man liggen. Kortom, we starten met onderzoek naar het onderliggend probleem. In 30% van de gevallen vinden we de oorzaak bij de vrouw, bij 30% ligt de oorzaak de man en bij 30% ligt de oorzaak bij zowel de man als de vrouw, of is de oorzaak niet te verklaren.

  De periode van diagnostiek houden wij zo kort mogelijk. Zodra wij alle diagnostiek uitgevoerd hebben, bespreken we de uitkomsten, de consequenties en welke behandeling passend is. Dit kan betekenen dat we adviseren het rustig af te wachten en de spontane kansen optimaal te benutten. Wanneer wat stippen op een dobbelsteen ontbreken, gooi je minder makkelijk 2×6. Om de kansen te vergroten, vullen wij de ontbrekende stippen aan. Dit kan met leefstijladviezen, seksuologische adviezen of door een bepaalde behandeling toe te passen. Zo nemen de kansen weer toe.

  Eigen kansen zwanger worden? Visual voor lesbische stellen, heterostellen en alleengaanden

  Maak kennis met een van onze specialisten

  Peggy van de Sanden

  Verpleegkundig Consulent Fertiliteit

  Mandy Smeekens – Pigmans

  Doktersassistente

  Astrid Monnée

  Beleidsmedewerker Kwaliteit en Veiligheid

  Veelgestelde vragen