Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Intra-uteriene inseminatie (IUI)

Intra-uteriene inseminatie staat voor een behandeling waarbij zaadcellen met een dun slangetje via de baarmoedermond in de baarmoederholte worden gebracht.

Waarom donorinseminatie?

Deze behandeling wordt toegepast wanneer het gebruik van donorsemen buiten de huiselijke sfeer gewenst is. Het sperma wordt meestal geleverd door een bekende donor of via een spermabank in Scandinavië. De zaadkwaliteit moet voldoende zijn en de donor wordt regelmatig gescreend op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Bij een doorgaande zwangerschap wordt de donor, de moeder en uiteindelijk ook het kind, geregistreerd in een landelijk register. Anonieme donatie is in Nederland bij wet verboden. Het kind heeft het recht zijn of haar afstamming te kennen.

Hoe werkt IUI?

Inseminaties worden meestal uitgevoerd in een eigen natuurlijke cyclus en bij voorkeur 6-9 maal. Hierna kan eventueel overgegaan worden op IUI met hormonale stimulatie of IVF. Bij IUI waarbij met hormonen getracht wordt het aantal rijpe eicellen te verhogen, verbetert de kans op zwangerschap, echter neemt ook de kans op een meerling toe. Bij IVF is het meerlingrisico kleiner.

IUI behandelkamer CVB

Vergoedingen IUI behandeling

Voor IUI met donorsemen gelden speciale vergoedingsregels vanuit de overheid en zorgverzekeraar. Experts binnen ons team begeleiden je graag in dit traject. Wij hebben helaas geen eigen spermabank.

Maak kennis met een van onze artsen

Wil je een intakegesprek of heb je vragen, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 16.45 uur

Fertiliteitskliniek CVB in ETZ

Wil je je aanmelden? Dat kan door te bellen of te mailen, we proberen binnen drie werkdagen een reactie te geven.

 

    Wanneer iemand donorsemen wil gebruiken voor een behandeling, is het belangrijk om niet alleen aandacht te schenken aan de behandeling zelf, maar ook aan de begeleiding die rondom het gebruik van donormateriaal vereist is. Dit vraagt meer tijd en expertise. Daarom hebben wij speciale donorpoli’s ingericht gericht.

    Wil je een afspraak op een donorpoli, meld dit dan even duidelijk aan de secretaresse.

    Zo ontvang je zorg op maat.

    Veelgestelde vragen