Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Eiceldonatie

Eiceldonatie is een behandeling waarbij de eicellen van een donor afgestaan worden aan een vrouw (wensmoeder) die zelf geen goede eicellen meer heeft. Na IVF wordt de bevruchte eicel in de baarmoeder geplaatst van de wensmoeder.

IVF ICSI behandeling

Wanneer is eiceldonatie geschikt?

Eiceldonatie is een behandeling die geschikt is als een vrouw zelf onvoldoende eicellen heeft. Zij (acceptor) maakt gebruik van de eicellen van een donor. Deze donor moet dan een IVF-stimulatie en eicelpunctie ondergaan. De donor moet een bekende zijn die op vrijwillige basis haar eicellen afstaat aan de acceptor. Zij wordt geregistreerd zodat een toekomstig kind kan achterhalen wie de biologische moeder is.

Voorafgaand aan het traject vinden meerdere gesprekken plaats met onze donorspecialisten. Er vindt screening plaats, bijvoorbeeld om vooraf in te schatten of stimuleren met hormonen voldoende zal zijn voor een eicelpunctie. Daarnaast vinden een of meerdere gesprekken plaats met een psycholoog in ETZ, bijvoorbeeld te onderzoeken of iedereen hier vrijwillig voor kiest met de juiste bedoelingen.

Na de eicelpunctie worden de eicellen bevrucht met zaadcellen van de wensvader (de partner van de acceptor) en worden een of twee embryo’s in de baarmoeder geplaatst van de acceptor. De donor heeft dan afstand gedaan van de eicellen en geen rechten meer tegenover een eventueel toekomstig kind.

In principe kan een donor tweemaal eicellen afstaan na een IVF-stimulatie.

Maak kennis met een van onze specialisten

Wil je een intakegesprek of heb je vragen, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 17.00 uur
In het weekend van 10.00 uur – 12.00 uur

Fertiliteitskliniek CVB in ETZ

Wil je je aanmelden? Dat kan door te bellen of te mailen, we proberen binnen drie werkdagen een reactie te geven.

  Diagnostiek

  Om achter de oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid te komen, starten we met een Oriënterend FertiliteitsOnderzoek (OFO). Dit onderzoek duurt gemiddeld twee maanden. Via een vragenlijst en diverse onderzoeken worden verschillende onderdelen met jullie besproken. Denk hierbij aan:

  • onderzoek van de baarmoeder, eileiders en buikholte
  • gebruik van donorzaad via spermabank of van een bekende donor
  • leefstijlfactoren, zoals leeftijd, roken, drugs of gewicht
  Vruchtbaarheidsonderzoek mannen en vrouwen

  Onze specialisten

  Corina van Houtum – van Mol

  Verpleegkundig Consulent Fertiliteit

  Malika Azarfane

  Doktersassistente

  Yolanda Houben

  Senior Analist

  Veelgestelde vragen