Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Lesbische stellen

Heb je een lesbische relatie en een kinderwens? We verwelkomen jullie graag om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor het verkrijgen van donorzaad en op welke manier wij jullie hierbij kunnen helpen.

Lesbische stellen met kinderwens in vruchtbaarheidskliniek

Lesbische stellen met een kinderwens

Wanneer lesbische stellen kiezen voor een voor hen bekende donor, gaan ze soms al met zelfinseminatie aan de slag voordat ze bij ons komen. Screening op SOA’s vooraf wordt dringend geadviseerd. Voor zelfinseminaties zijn kits te bestellen op internet. Timing is dan erg belangrijk. Een regelmatige cyclus en eventueel gebruik van ovulatietesten (LH-testen) helpen hierbij.

Wanneer de zelfinseminaties niet slagen of niet gewenst zijn, proberen wij lesbische stellen zo goed mogelijk te helpen met hun kinderwens.

Feiten & cijfers

>10.000 kinderen

Meer dan 10.000 kinderen geboren met behulp van CVB Tilburg met IVF/ICSI/CRYO

75%

75% van de stellen met vruchtbaarheidsproblemen wordt uiteindelijk zwanger

40,2

IVF/ICSI per cyclus in 2019 landelijk cijfer 40,2% succespercentage

Zelfinseminatie

Sommige lesbische stellen kiezen in eerste instantie voor zelfinseminatie. Hoe dit in zijn werk gaat, kan je vinden op de website van Freya, de patientvereniging van mensen met een kinderwens. Een kind krijgen met hulp van een bekende donor vraagt om een goede voorbereiding. Ga pas starten met inseminaties als jullie de gemaakte afspraken vastgelegd hebben in een donorcontract.

Bij zelfinseminatie met vers sperma bestaat er een risico op overdracht van SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen). Daarom is het belangrijk dat de donor zich laat testen op HIV, Hepatitus B, Hepatitus C, Lues, Gonorroe en Chlamydia, als hij kans heeft gelopen op SOA.

Het is een kwestie van elkaar vertrouwen. Praat hierover en maak er goede afspraken over.

Lesbische stellen zwangerschap