Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Eigen kansen

Wanneer lesbische stellen kiezen voor een voor hen bekende donor, gaan ze soms met zelfinseminatie aan de slag. Je kunt via diverse websites zelfinseminatie kits bestellen. Weet dat timing en screening op SOA’s erg belangrijk is. Voor de timing helpt een regelmatige cyclus en eventueel gebruik van ovulatietesten (LH-testen).
Wanneer de zelfinseminaties niet slagen of niet gewenst zijn, doen wij er alles aan lesbische stellen zo goed mogelijk te helpen met hun kinderwens.

Bij vragen of een intakegesprek, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 17.00 uur
In het weekend van 10.00 uur – 12.00 uur

Wil je je aanmelden? Dat kan door te bellen of te mailen, we proberen binnen drie werkdagen een reactie te geven.

 

  Diagnostiek

  Het diagnostisch onderzoek is erop gericht een of meerdere oorzaken van uitblijvende zwangerschap te achterhalen. Zo kan bijvoorbeeld het ontbreken van een cyclus bij een vrouw een reden zijn waarom de zwangerschap uitblijft. Daarnaast kan het ook aan de verminderde zaadkwaliteit van een man liggen. Kortom, we starten met onderzoek naar het onderliggend probleem. In 30% van de gevallen vinden we de oorzaak bij de vrouw, bij 30% ligt de oorzaak de man en bij 30% ligt de oorzaak bij zowel de man als de vrouw, of is de oorzaak niet te verklaren.

  De periode van diagnostiek houden wij zo kort mogelijk. Zodra wij alle diagnostiek uitgevoerd hebben, bespreken we de uitkomsten, de consequenties en welke behandeling passend is. Dit kan betekenen dat we adviseren het rustig af te wachten en de spontane kansen optimaal te benutten. Wanneer wat stippen op een dobbelsteen ontbreken, gooi je minder makkelijk 2×6. Om de kansen te vergroten, vullen wij de ontbrekende stippen aan. Dit kan met leefstijladviezen, seksuologische adviezen of door een bepaalde behandeling toe te passen. Zo nemen de kansen weer toe.

  Maak kennis met een van onze specialisten

  Peggy van de Sanden

  Verpleegkundig Consulent Fertiliteit

  Mandy Smeekens – Pigmans

  Doktersassistente

  Astrid Monnée

  Beleidsmedewerker Kwaliteit en Veiligheid

  Hoe werkt het precies?
  Ik ben alleengaand, kan dat ook?

  Veelgestelde vragen

  Vergoedt mijn zorgverzekering de behandelingen?
  Is het pijnlijk?
  Kan ik afgewezen worden voor een behandeling?

  Ja, dan kan. Wanneer wij een behandeling als medisch zinloos beschouwen of als een te groot medisch risico achten, kunnen wij een behandeling weigeren. Dit kan bijvoorbeeld als er sprake is van ernstig onderliggend lijden (bijvoorbeeld ontregelde diabetes, ernstige long- of hartproblematiek, BMI >40 of <18, bij ernstige verslavingsproblematiek of psychiatrische problematiek). Ook ernstige problemen op sociaal gebied (bijvoorbeeld een eerdere ontheffing uit de ouderlijke macht) zijn reden tot weigering. Wij inventariseren dergelijke casussen nauwgezet en we onderbouwen een eventuele afwijzing zorgvuldig.

  Kan ik zaadcellen in laten vriezen, omdat ik voor mijn werk soms naar het buitenland moet?

  Ja, dat kan, maar de kwaliteit van de zaadcellen wordt vaak slechter en soms is de bedoelde behandeling niet meer mogelijk. Dan is het inleveren van vers zaad beter. Het invriezen van zaad om logistieke redenen komt voor rekening van de patiënt.

  In het buitenland bieden ze allerlei extra mogelijkheden aan tijdens het IVF- of ICSI-behandeling. Doen jullie dat ook?

  Deze extra mogelijkheden worden ‘add ons’ genoemd. Denk dan aan bijvoorbeeld aan assisted hatching, scatching of iets dergelijks. De meerwaarde van deze mogelijkheden is niet bewezen. Ook staat niet altijd vast of ze wel 100% veilig zijn. Zij maken daarom geen onderdeel uit van onze routine.

  Neemt CVB deel aan onderzoeken?

  We nemen deel aan wetenschappelijke onderzoeken naar vruchtbaarheidsproblemen zodat we hiermee de mogelijke behandelingen kunnen verbeteren. Een arts kan je daarom vragen om deel te nemen aan een lopende studie.