Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Ovulatie-Inductie (OI)

Wanneer een vrouw geen of een onregelmatige cyclus heeft, vinden er geen eisprongen heeft en is de kans op een zwangerschap klein. Met hormonen kunnen we de cyclus herstellen en de kansen vergroten.

Waarom ovulatie inductie?

Ovulatie-inductie is een behandeling die tot doel heeft de cyclus te herstellen als deze niet goed loopt en daardoor de spontane kansen te vergroten. Vaak duurt de cyclus langer dan 37 dagen en vindt er geen of niet vaak een eisprong plaats. Er is dan een duidelijk verminderde kans op een zwangerschap.

We kijken naar de oorzaak van het uitblijven van de eisprong. Meestal is dit probleem op te lossen met hormoontabletten. Zij herstellen het hormoonevenwicht, de eisprong vindt weer plaats en de menstruaties komen weer regelmatig of, nog beter, je raakt zwanger. Mocht het met tabletten niet lukken, dan hebben we de mogelijkheid hormonen te injecteren.

Baarmoeder van binnen

Een gemakkelijke oplossing

Het voordeel van deze behandeling is dat het een gemakkelijke oplossing kan zijn, maar soms is het moeilijk de juiste strategie te vinden. Een ander nadeel is het risico op een meerlingzwangerschap. Gelukkig is dit risico klein.

Tijdens de eerste cyclus vinden echocontroles plaats of wanneer de dosering opgehoogd is. Wanneer hormonen geïnjecteerd worden, vinden iedere cyclus echocontroles plaats. Dit traject duurt in principe maximaal een jaar.

Maak kennis met een van onze specialisten

Wil je een intakegesprek of heb je vragen, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 17.00 uur
In het weekend van 10.00 uur – 12.00 uur

Fertiliteitskliniek CVB in ETZ

Of vul je gegevens in.
We bellen je op werkdagen binnen 24 uur terug!

    Diagnostiek

    Om achter de oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid te komen, starten we met een Oriënterend FertiliteitsOnderzoek (OFO). Dit onderzoek duurt gemiddeld twee maanden. Via een vragenlijst en diverse onderzoeken worden verschillende onderdelen met jullie besproken. Denk hierbij aan:

    • onderzoek van de baarmoeder, eileiders en buikholte 
    • gebruik van donorzaad via spermabank of van een bekende donor
    • leefstijlfactoren, zoals leeftijd, roken, drugs of gewicht

     

    Vruchtbaarheidsonderzoek mannen en vrouwen

    Onze specialisten

    Pettie Maas – van Son

    Fertiliteitsarts

    Angelique Marcelissen – Bastings

    Senior Analist

    Lotte Broers

    Senior Analist

    Veelgestelde vragen