Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

TESE/ESA

TESE en ESA zijn chirurgische methoden om zaadcellen te verkrijgen wanneer er geen zaadcellen (azoospermie) in het sperma worden aangetroffen.

Een (Percutane/Microchirursche) Epidydimale Sperma Aspiratie (PESA/MESA) kan worden uitgevoerd wanneer er blokkades in de bijballen of zaadleiders zijn. Dit wordt veroorzaakt door een verstopping, na een sterilisatie of wanneer er geen zaadleiders aanwezig zijn. Het is een behandeling waarbij met een naaldje vocht met zaadcellen uit de bijbal wordt opgezogen.

Soms is er geen blokkade aanwezig, maar is de rijping van zaadcellen verstoord. Met een Testiculaire Sperma Extractie is het soms toch mogelijk om middels een biopt uit de zaadbal zaadcellen te verkrijgen.

Voorafgaand aan de ingreep wordt de kans op het vinden van zaadcellen ingeschat. Wanneer zaadcellen na ESA of TESE verkregen zijn, is hierna ICSI de aangewezen vervolgstap. Zowel ESA al TESE zijn ingrepen waarvoor bijzondere expertise nodig is, die wij gelukkig in huis hebben. Alhoewel de kansen na met name TESE iets lager liggen dan na een ‘gewone’ ICSI-behandeling, hebben onze patiënten een zeer goede kans op succes.

Wil je een intakegesprek of heb je vragen, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 17.00 uur
In het weekend van 10.00 uur – 12.00 uur

Voortplantingskliniek CVB in ETZ

Wil je je aanmelden? Dat kan door te bellen of te mailen, we proberen binnen drie werkdagen een reactie te geven.

    Wanneer al door de huisarts wordt vastgesteld dat er geen zaadcellen aanwezig zijn in het sperma, vindt voor de man een verwijzing plaats naar de uroloog en voor de vrouw met haar man naar CVB. Zo kunnen we voordat de man een ingreep ondergaat, vaststellen of er geen bezwaren zijn voor een behandeling later bij de vrouw.

    Heterostellen zwangerschap

    Veelgestelde vragen