Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Zaadcelpreservatie

Mannen kunnen om meerdere redenen behoefte hebben om zaadcellen in te laten vriezen voor later gebruik. Enkele voorbeelden zijn wanneer mannen bijvoorbeeld veel van huis zijn, productieproblemen verwachten op de dag van behandeling of optreden als zaaddonor.

Daarnaast kunnen er ook dringende medische redenen zijn om zaadcellen in te vriezen, bijvoorbeeld bij gebruik van schadelijke medicatie of een operatie waarbij een testikel wordt weggehaald. Ook voor transvrouwen die nog in transitie gaan, kan de wens bestaan om zaadcellen veilig te stellen voor de toekomst.

Wanneer zaadcellen ingevroren worden, gaat dit bijna altijd ten koste van de kwaliteit. Voor een behandeling gaat dus de voorkeur uit naar gebruik van vers semen. Afhankelijk van de reden van verzoek tot invriezen, worden de kosten eventueel vergoed door de zorgverzekeraar.

Wil je een intakegesprek of heb je vragen, neem contact op

Wij zijn bereikbaar
Iedere werkdag van 08.30 uur – 17.00 uur
In het weekend van 10.00 uur – 12.00 uur

Fertiliteitskliniek CVB in ETZ

Wil je je aanmelden? Dat kan door te bellen of te mailen, we proberen binnen drie werkdagen een reactie te geven.

  Diagnostiek

  Om achter de oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid te komen, starten we met een Oriënterend FertiliteitsOnderzoek (OFO). Dit onderzoek duurt gemiddeld twee maanden. Via een vragenlijst en diverse onderzoeken worden verschillende onderdelen met jullie besproken. Denk hierbij aan:

  • onderzoek van de baarmoeder, eileiders en buikholte 
  • gebruik van donorzaad via spermabank of van een bekende donor
  • leefstijlfactoren, zoals leeftijd, roken, drugs of gewicht

   

  Vruchtbaarheidsonderzoek mannen en vrouwen

  Veelgestelde vragen