Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Diagnostiek

Diagnostisch onderzoek is erop gericht om de oorzaak van de uitblijvende zwangerschap te achterhalen.

Onderzoek bij uitblijvende zwangerschap

Het diagnostisch onderzoek is erop gericht een of meerdere oorzaken van uitblijvende zwangerschap te achterhalen. Zo kan bijvoorbeeld het ontbreken van een cyclus bij een vrouw een reden zijn waarom de zwangerschap uitblijft. Het kan ook aan de verminderde zaadkwaliteit van een man liggen. Kortom, we starten met onderzoek naar het onderliggend probleem. In 30% van de gevallen vinden we de oorzaak bij de vrouw, bij 30% ligt de oorzaak de man en bij 30% ligt de oorzaak bij zowel de man als de vrouw, of is de oorzaak niet te verklaren.

Het diagnostisch onderzoek

Het diagnostisch onderzoek dat uitgevoerd wordt bij een onvervulde kinderwens heet ‘oriënterend fertiliteitsonderzoek’ (OFO). Wil je graag weten wat daar bij komt kijken, dan vind je hier een filmpje met meer informatie.

Vergroot je kansen om zwanger te worden

De periode van diagnostiek houden wij zo kort mogelijk. Zodra wij alle diagnostiek uitgevoerd hebben, bespreken we de uitkomsten, de consequenties en welke behandeling passend is. Dit kan betekenen dat we adviseren het rustig af te wachten en de spontane kansen optimaal te benutten. Wanneer wat stippen op een dobbelsteen ontbreken, gooi je minder makkelijk 2×6. Om de kansen te vergroten, vullen wij de ontbrekende stippen aan. Dit kan met leefstijladviezen, seksuologische adviezen of door een bepaalde behandeling toe te passen. Zo nemen de kansen weer toe.

Veelgestelde vragen