Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Leefstijl en persoonlijke begeleiding

Een gezonde leefstijl vergroot de kans op een zwangerschap en een gezond kind. Echter gezond leven is niet voor iedereen even makkelijk. Ook kan het uitblijven van een zwangerschap emotioneel best zwaar voor je zijn. Daarom bieden wij altijd extra ondersteuning als het nodig is.

Leefstijl en zwangerschap

Een gezonde leefstijl verhoogt de kans op zwangerschap en op een goede start voor je kind. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Als we zorgen hebben over je leefstijl, geven we je adviezen die te verbeteren om zo je kans op een zwangerschap te vergroten. Soms hebben kleine aanpassingen een groot effect. Soms moet je radicaal veranderen. Omdat we je graag willen helpen zo gezond mogelijk te leven, bieden we je extra ondersteuning aan in de vorm van coachingsgesprekken en een lifestyle-app: MijnFerticoach. Deze app geeft je op basis van ingevulde vragenlijsten persoonlijke tips voor een zo goed mogelijk resultaat.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je merkt dat het fertiliteitstraject je zwaar valt, bieden we je graag wat extra ondersteuning aan. In ETZ staan verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen en psychiaters voor je klaar, afhankelijk van je vraag of probleem. Deze professionals zijn aan CVB verbonden. Ze weten wat er speelt als je met een onvervulde kinderwens bezig bent. Daarnaast bieden wij lotgenotencontact aan in de vorm van het Kinderwenscafé. Zo sta je er niet alleen voor.

Daarnaast schakelen we deze professionals ook zelf in als wij van CVB-team hulp nodig hebben bij het inschatten van een bepaalde situatie of vraag. Zo krijgen bijvoorbeeld alle patiënten die gebruik willen maken van donormateriaal (eicellen of zaadcellen) een psychologisch consult. Of als er sprake is psychische problematiek of sociale hulpverlening vragen wij advies. Op deze manier willen wij voor iedereen de situatie zo helder mogelijk krijgen om zo goed mogelijke besluiten te nemen. Het gaat tenslotte om een kansrijke start voor een kind en de ouders.

Dus loop je vast in je dagelijks leven met jezelf, met je partner, met vrienden of vriendinnen of veeleisende naasten bijvoorbeeld, laat het ons dan weten. Soms is een beetje steun voldoende om je evenwicht weer te vinden.

Veelgestelde vragen