Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Behandelingen

Vruchtbaarheidsbehandelingen dienen om de kans op zwangerschap te vergroten als deze te klein blijkt. Afhankelijk van de oorzaak, wordt de keuze gemaakt voor een bepaald behandeltraject.

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Behandelingen dienen er allemaal toe de kans op een zwangerschap te vergroten. Wanneer de spontane kansen groot genoeg blijken, heeft een behandeling geen toegevoegde waarde. Maandelijks bedraagt de kans op zwangerschap normaal gesproken ongeveer 20%. Wanneer de spontane kansen echter klein zijn, bieden wij je hulp aan. Sommige behandelingen kunnen je kinderwens in de toekomst veilig stellen.

Wat is de oorzaak?

Afhankelijk van het probleem, adviseren we je over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld: als de cyclus is verstoord, dan herstellen we die met hormonen (ovulatie-inductie). Is de zaadkwaliteit verminderd of wordt donorsemen gebruikt, dan is afhankelijk van de situatie een inseminatiebehandeling (IUI) of ICSI-behandeling op haar plaats. Wanneer we niet begrijpen waarom iemand niet zwanger wordt of als blijkt dat eileiders zijn beschadigd of vrouwen willen hun eicellen veiligstellen voor later, dan stellen we IUI of IVF voor.

De kansen van vruchtbaarheidsbehandelingen

Aan het eind van een vruchtbaarheidstraject is ongeveer 80% van de wensouderen zwanger. Het succes hangt van verschillende factoren af, maar je leeftijd telt het zwaarst. Hoe jonger je bent, hoe groter de kans op succes.

Veelgestelde vragen