Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Aanmelden MijnETZ met DigiD

Aanmelden en inloggen in MijnETZ wordt een stuk makkelijker. Vanaf omstreeks 1 juni is het mogelijk om ook via DigiD toegang te krijgen tot het patiëntenportaal. Bovendien is het niet langer nodig om naar het ETZ te komen om een account aan te maken voor het portaal mits de patiënt inclusief BSN nummer ingeschreven staat in het ETZ.

Aanmelden MijnETZ met DigiD

Datum: 07-06-2021

Deze nieuwe manier van aanmelden maakt het makkelijker om een account aan te maken bij MijnETZ. Waar voorheen een persoonlijke activatiecode in het ETZ opgehaald moest worden, hoeft dat nu niet meer. Het aanmelden gaat volledig digitaal. Ook bestaande gebruikers kunnen vanaf 1 juni inloggen via DigiD. Deze veilige inlogmogelijkheid maakt een activatie- en verificatiecode voor MijnETZ overbodig.

Nieuwe button
Op het inlogscherm van MijnETZ staat vanaf 1 juni deze button om in te kunnen loggen met DigiD. Deze knop geeft eenvoudig toegang tot het portaal en de app van MijnETZ (MyChart).

BSN-nummer
Voorwaarde is wel dat de patiënt met BSN-nummer geregistreerd is in het ETZ. Bent u ooit tijdelijk ingeschreven in het patiëntenportaal omdat u geen legitimatiebewijs bij zich had op het moment van inschrijving? Dan is uw BSN-nummer niet geregistreerd in ons ziekenhuis. U kunt dan pas gebruik maken van de DigiD mogelijkheid als u zich met uw legitimatiebewijs eerst persoonlijk identificeert bij Patiëntenregistratie.

Voor patiënten die geen gebruik willen of kunnen maken van DigiD blijft het mogelijk om in te loggen via gebruikersnaam, wachtwoord en verificatiecode.

100.000e patiënt
Steeds meer patiënten van het ETZ gebruiken MijnETZ om vanuit huis de eigen zorg te regelen. Onlangs is de 100.000ste gebruiker geregistreerd.

Andere artikelen