Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Vergoeding en prijzen

Het is natuurlijk fijn om te weten of jouw behandeling vergoed wordt vanuit de zorgverzekeringswet. De meeste behandelingen worden vergoed, mits er een medische reden aanwezig is.

Vergoedingen vruchtbaarheidsbehandelingen

De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeringswet, mits een medische reden bestaat voor de behandeling. Er is een aantal situaties waarin geen vergoeding plaatsvindt:

  • Alle behandelingen na een niet succesvolle derde IVF/ICSI behandeling (enkele zorgverzekeringen hanteren een uitzondering op de regel via een aanvullende verzekering)
  • Wanneer de vrouw 43 jaar of ouder is
  • Wanneer iemand zonder medische indicatie op eigen verzoek eicellen of zaadcellen wil laten invriezen
  • Er bestaat voor wensouders zonder mannelijke partner een subsidieregeling waar zij gebruik van kunnen maken. Hiervoor geldt een eigen bijdrage. Voor meer informatie over deze subsidieregeling verwijzen wij je naar Freya.
  • Wanneer patiënten geen BSN-nummer hebben en geen vergoeding plaatsvindt door een Nederlandse zorgverzekering
  • Wanneer er gekozen wordt voor eiceldonatie dan vindt er vanuit de zorgverzekering geen vergoeding plaats voor de behandeling van de eiceldonor, wel voor de behandeling van de wensmoeder. Meer informatie hier over vind je in de folder eiceldonatie.

In deze gevallen kunnen wij wel de gevraagde zorg leveren, maar we sturen je een rekening die je moet betalen. Je vindt hier de tarievenlijst.