Vragen over een traject?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Professionals

Centrum Voortplanting Brabant (CVB) helpt iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen.

Bij vruchtbaarheidsproblemen denken we snel aan de mensen die de problemen ondervinden, aan de patiënten. CVB is er echter ook voor de professionals, voor diegenen die onze expertise inschakelen voorafgaand aan een behandeling en diegenen die mensen doorverwijzen voor een intakegesprek. We maken bij CVB onderscheid tussen huisartsen en specialisten. Wanneer verwijst een huisarts een patiënt door? En wanneer schakelt een specialist onze expertise in? Hieronder leggen we het in het kort uit.

Huisartsen

Patiënten mogen door huisartsen altijd doorverwezen worden voor een intakegesprek. ​​Dit betekent echter niet dat wij iedereen behandelen. De reden dat een huisarts een patiënt doorverwijst naar het CVB kan verschillen. We bieden op de ‘Informatie voor huisartsen’ pagina enkele handvatten om te helpen bepalen of een patiënt doorverwezen dient te worden.

De informatie voor huisartsen
Heterostellen zwangerschap

Specialisten

Patiënten worden door specialisten meestal doorverwezen voor de start van IVF of ICSI of in het kader van oncologische fertiliteitspreservatie. De vruchtbaarheid kan beschadigd geraakt zijn of worden door ziekte of medicijngebruik, bijvoorbeeld bij endometriose of kanker. Voorafgaand aan een behandeling worden patiënten doorgestuurd naar CVB voor een intakegesprek.

De informatie voor specialisten